Novy nemecky film jako (de)konstrukce dejin - Hruska, Blahoslav (Iluminace, 2004)
Oberhausensky manifest a jeho obsah a vyznam. Podstata a minulost nemeckych povalecnych dejin na zaklade analyzy tri filmu: Manzelstvi Marie Braunove rezisera Rainera Wernera Fassbindera, Falesny pohyb Wima Wenderse a Patriotka Alexandera Klugeho.
Keywords: novy nemecky film; analyza filmu; povalecne dejiny