Narativ optikou projektoru. Prednaska o peti aktech - Klimes, Ivan (Iluminace, 2008)
Prednaska se zabyva problematikou cleneni filmu do dilu v desatych a dvacatych letech minuleho stoleti a problemy, ktere tim vznikaly pri projekcich. Text byl prednesen na vyrocni konferenci NECS v Budapesti v cervnu 2008.
Keywords: projekce; nemy film; filmove projektory; dlouhometrazni film; technicke vybaveni; titulky