Pohled jako naruseni obrazu. Mezi mimezi a mimikry - Siegert, Bernhard (Iluminace, 2011)
Teoreticko-filozoficka stat o medialite a jeji historii, ktera se nezabyva ani tak samotnym medialnim objektem, jako spise genezi a charakterem medialniho prostredi jako ramce pro medialni operace a materialni predmety.
Keywords: media; vyvoj medii; filmova veda a vyzkum; filmova teorie