"Pripad". Kontext uvedeni filmu O slavnosti a hostech do distribuce - Bernard, Jan (Iluminace, 2013)
Rozsahla studie zkouma podrobne dvouletou cestu filmu Jana Nemce a Ester Krumbachove O slavnosti a hostech na platna kin a soucasne analyzuje celkove kulturni a politicke pozadi ceskoslovenske spolecnosti druhe poloviny 60. let 20. stol.
Keywords: premiery filmu; cenzura; politika a film; komunismus a kultura; O slavnosti a hostech