Kristin Thompsonova a ctyricet let (neoformalistickych) analyz. Na okraj textu "Harry Potter a dvanact let Chlapectvi" - Kokes, Radomir D. (Iluminace, 2015)
Uvod k prekladu poetologicke studie Kristin Thompsonove o filmu Chlapectvi a serii o Harrym Potterovi, ktery nabizi pohled na praci teto filmove badatelky.
Keywords: americka publicistka; filmove teoreticky; metodologie filmove kritiky; metodologie filmove vedy