Vize risskeho filmoveho prumyslu - Skopal, Pavel (Iluminace, 2018)
Edice archivnich dokumentu s uvodni studii Pavla Skopala predklada interni zpravy vedeni nemeckeho filmoveho prumyslu z let 1942 a 1944, ktere v kontextu valecneho vyvoje resi strategie filmoveho exportu, zasadni ekonomicky podil Protektoratu Cechy a Morava na trzbach a ideologicke i pragmaticke aspekty vyuzivani zahranicnich filmovych hvezd.
Keywords: rissky filmovy prumysl; filmovy export; Ufa; Protektorat Cechy a Morava; filmove hvezdy