Lamac Karel 1897-1952 - Marek, Lubos (Iluminace, 2020)
Text Lubose Marka mapuje zivot a bohatou karieru vyznamneho ceskeho filmoveho rezisera a herce Karla Lamace od jeho tvurcich pocatku pres mezinarodni uspechy az po valecny exil, pricemz zaroven predstavuje obsah jeho torzoviteho, avsak cenneho osobniho fondu ulozeneho v Narodnim filmovem archivu.
Keywords: Karel Lamac; filmova rezie; ceskoslovensky film; osobni fond; Narodni filmovy archiv